Hvordan poleres betongulv? - Få svaret lige her » JyskGulv
8844 0344 sp@jyskgulv.dk

Poleret betongulv – hvordan gør vi?

Et poleret betongulv er et virkelig flot og råt udseende gulv som også kan gå under betegnelsen New Yorker gulv. Gulvet bliver fremstillet på et eksisterende betongulv ved flere forskellige slibe- og poleringsprocesser og til sidst forseglet for at modstå spild m.v.

Ved god planlægning kan man selv være med til at styre hvordan gulvet kan komme til at se ud. Det gælder både med hvilke sten der er i, samt hvilken glans man ønsker som slut resultat. De oftest anvendte sten er sø sten eller granit. Sø sten, som ofte er i brunlige, rødlige og gullige farver giver et varmt udtryk. Der skal undgås kalksten i blandingen, da de kan være svage. Granitsten giver et grå-sort look og virker meget stilrent. Ud over sten kan man vælge om det er normal flydebeton eller der kan vælges den lidt dyrere hvide beton.

Sø Sten i alm. flydebeton

Granit sten små i hvid beton

Granit sten store i alm. beton

Støbning og klargøring 

Når gulvet skal støbes, så vælg en entreprenør eller murer med erfaring i flydebeton. Det giver de bedste forudsætninger for at lykkedes allerede fra start. Støbning bør ikke foregå i regnvejr idet den ny støbte overflade kan tage skade og blive misfarvet eller der bliver dybe huller. Sørg for at hærdningen forsinkes de første dage evt. ved oversprøjtning af vand fra dag 2 og nogle dage frem. Dette gør at risikoen for revner mindskes betydeligt. Huller efter regn kan lukkes ligeledes med revner, som ville kunne ses, men ikke mærkes. Afdæk ikke over længere perioder.

Revne som er spartlet og forseglet

Vandskadet

Beton der er hærdet for hurtigt

Processen 

Når vi starter, så afdækker vi sårbare steder som vinduer og døre hvorefter vi påbegynder slibningen. Der slibes ret aggressivt med stålbundne diamanter i begyndelsen for at fjerne det øverste slaggerlag og komme ned til de flotte sten. Når det er nået, slibes der af flere omgange til der opnås en plan og glat flade. Herefter vandmættes gulvet og der slibes i en betonlim, der sammen med slibestøvet danner en beton pasta, der lukker gulvet af. Efter denne proces mættes gulvet med vandglas, for at forstærke det og klargøre til poleringen der foregår med keramiske diamanter og hvis glansen skal være høj med rasin bundne diamanter. Efter endt hærdetid kan gulvet poleres til den ønskede glans. Vi anbefaler til de fleste silkemat, da den er rigtig flot og nem at vedligeholde. 

Korrekt sikret

Blottet gulvvarmeslange

Virkelig dårlig støbning

Vedligeholdelse

Et poleret betongulv er rigtig nemt at holde, det kræver blot almindelig støvsugning og fugt mobning med et gulvvaskemiddel uden pleje. Man må ikke bruge stærkt ætsende eller syreholdige midler der kan skade gulvet. Skulle overfladen være blevet beskadiget er det muligt at få repareret igen og afhængig af omfanget være næsten usynlig.

Mat

Silkemat

Højglans

Renovering af stengulv?

Ring 8844 0344