Slibning af marmorsplitgulv | Professionel renovering af stengulve
5124 9980 ve@jyskgulv.dk

Slibning af marmorsplitgulv

Et marmorsplitgulv er et populært valg for mange virksomheder i Danmark – ikke mindst for de danske supermarkeder. Populariteten skyldes først og fremmest, at et marmorsplitgulv har en god holdbarhed. Gulvet er modstandsdygtig overfor hård belastning, hvis man eksempelvis benytter palleløftere eller sækkevogne på gulvet. Dog bliver et marmorsplitgulv ridset og slidt med tiden, i takt med at der går mange kunder på gulvet med indkøbsvogne, rullekurve og anvendes palleløftere og sækkevogne af de butiksansatte. På trods af marmorsplitgulvets triste udseende efter en årrække, så bevarer gulvet stadigvæk holdbarheden.

Se også: slibning af betongulvslibning af terrazzogulvpolering af marmorgulv

Vedligeholdelse af marmorsplitgulv

Marmorsplitgulvets modstandsdygtighed gør, at det er langt billigere at vedligeholde sit marmorsplitgulv frem for at udskifte det med et nyt. Hos PR Gulvrengøring har vi mange års erfaring med slibning og efterfølgende polering af marmorsplitgulve. Processen vil få gulvet til at fremstå som splinternyt.

Diamantslibning af marmorsplitgulv

Hos PR Gulvrengøring kombinerer vi erfaring med professionel diamantslibning og vand. Processen starter med grove semi-metalbundene diamantskiver, der indeholder metal og diamanter, som sliber marmorsplitgulvet, så ridser og slid fjernes. Samtidig er de grove diamantskiver med til at afrette ujævnheder. Alt efter hvor medtaget gulvet er, vælger vi hos PR Gulvrengøring at anvende diamantskiver i forskellige grovheder og slibetrin for at opnå det rigtige resultat. Når slibningen foretages, kombinerer vi slibning med vand. Vandet sørger for at slibestøv forbliver på gulvet, og dermed er der minimal rengøring i lokalet efter en grov slibning.

Efterfølgende anvendes der en finslibning, hvor der benyttes finere diamantskiver. De fine diamantskiver er med til at give højere glans. Jo flere slibetrin, desto pænere bliver resultatet. Den høje glans gør, at gulvet bliver blankt og får et nyt udseende. Derudover er det lettere at vedligeholde marmorsplitgulvet efterfølgende, da skidt og snavs får langt sværere ved at sætte sig.

Polering af marmorsplitgulv

Efter diamantslibningsfasen påbegyndes poleringsfasen. Dette er sidste led i gulvslibningsprocessen. Marmorsplitgulvet bliver poleret med diamantimprægnerede skiver i forskellige finheder. Disse skiver udskiftes undervejs i processen, så de løbende bliver finere og finere. Poleringsfasen er med til at fremhæve farverne og glansen i marmorsplitgulvet.

Læs mere om poleret betongulv lige her.

Forsegling af marmorsplitgulv

Sidste led i vedligeholdelsesfasen er forsegling. Når slibning og polering er veloverstået bliver der jævnt fordelt forsegling ud på marmorsplitgulvet. Forseglingen trænger let ned i de øverste millimeter af overfladen og sørger for at lukke af, så der ikke trænger snavs eller skidt ned i overfladen. Forseglingen er med til at beskytte det nybehandlede gulv, og samtidig bliver det lettere at rengøre og vedligeholde gulvet efterfølgende.

Renovering af stengulv?

Ring 5124 9980